Advocaat van morgen vandaag gezocht!

Advocaat van morgen vandaag gezocht!

Apr 5, 20140 comments

De advocaat begrijpt zijn klanten

Voor ons advocatenkantoor van morgen zoeken wij vandaag een advocaat die echt weet en begrijpt wat klanten willen. Je weet de juiste vragen te stellen, de pijn en behoefte van klanten naar boven te halen en concreet te vertalen met jouw juridische en oplossingsgerichte expertise. Je bent voortdurend gedreven om de vraag achter de vraag te achterhalen. De verbinding met de klant is waar je duurzaam op inzet en je bent je er van doordrongen en bewust dat je door goed te luisteren in staat bent klanten beter en voor veel langer dan enkel de opdracht aan je te verbinden. Je weet hierbij ook het beroep van de Advocaat in deze moderne tijd op het juiste podium neer te zetten. Als advocaat begrijp je dat het op niveau kunnen vertalen van kennis en kunde naar economische waarde dé goede en juiste en efficiënte communicatie van belang is om een sterke en gezonde praktijk te voeren. Het economische belang van deze vertaalslag en onderhouden van zakelijke relaties zowel tijdens als na opdrachten is een van de gewenste ondernemerscapaciteiten die je als een goed geoefende netwerker weet in te zetten.

Kosten gaan voor de baten

Je bent volledig op de hoogte van de laatste internationale trends in de advocatuur in kostenefficiënt en effectief werken en je weet dan ook als geen ander hoe je portefeuille met eigen acquisitie en creativiteit kan vergroten. Je weet omzetlekkage tot een minimum te beperken en voor zover aanwezig heb je inzicht op dit vlak. Je kan je factuur goed onderbouwen en je bent op de hoogte van de termijn waar binnen een factuur wordt verstuurd cq wordt betaald. Gratis bestaat niet. Je geeft standaard géén korting en weet jezelf marktconform te vermarkten. Kosteloze arbeid is onderdeel van betaalde diensten.

Een helder klantbeeld

Als advocaat heb je de regie in handen. Je bent hierbij zowel praktisch ingesteld als denker in concepten en ziet goed welke verdienmodellen en businessmodellen succesvol zijn. Je zoekt continue naar kansen om nieuwe business te generen en weet mogelijke toekomstscenario’s te schetsen. Je doet met regelmaat onderzoek op basis van onder andere klantwensen en organiseert brainstorms om inzichten te verfrissen. Je hebt hierdoor een zuiver klantbeeld en weet welke klanten en distributiepartners bijdragen aan je praktijk en kan daar een goed onderscheid in maken.

Duidelijke visie en voorbeeld voor jongere collega’s

Voorkomen is beter dan genezen. Adviseren en procesvertegenwoordigen. Je weet het beste in beide gebieden in je naar boven te halen. Je hebt een duidelijke visie en bent gedreven door passie. Je bent een voorbeeld voor jonge collega’s en helpt hen zelfsturende taken toe te wijzen, talenten te ontwikkelen en te coachen en hun accountplannen te vertalen in je persoonlijk marketingjaarplan en activiteitenplan. Je weet je collega’s van het kantoor binnen maar ook buiten je vakexpertise te vinden en te enthousiasmeren en trekt samen op in het belang van de klant. Als teamspeler en denker in oplossingen meer dan in problemen zorg je er voor dat belemmeringen worden weggehaald en dat er positieve energie overblijft.

Het belang van CRM en ICT

Je ziet in CRM en ICT veel meer dan de gebruikelijke uitdagingen als het gaat om het versturen van kerstkaarten en bijhouden van uitnodigingen voor seminars en evenementen. Je beseft dat al je activiteiten goed moeten worden vastgelegd in de systemen. Je kan de risico’s goed inschatten en onderkent het belang van een veilige database.

Grip op de inkomsten

Naast de kostenzijde heb je ook grip op de inkomstenzijde van de omzet. Je wilt de binding met je klanten verstevigen en ziet er op toe om ook de conversie van gesprekken naar opdrachten te verbeteren en het proces meer inzichtelijk te maken.

Zakelijke profiel op sociale media

Je hebt een persoonlijk en zakelijk profiel op alle relevante sociale media zoals LinkedIn en Twitter met een uitstraling die bijdraagt aan een gericht podium en ingezette focus.

Toegevoegde waarde voor de relatie

Je weet handig om te gaan met vragen over prijs en concurrentie en verscherpt het aanbod waar nodig om meer waarde toe te kennen aan je kennis en je zakelijke netwerk.  Zacht op de relatie maar hard op de inhoud. Samenwerken en opzetten van strategische netwerkverbanden en out of the box gaan is onderdeel van je werk en levensstijl.

Mocht je deze advocaat zijn of iemand in je omgeving hierin herkennen benader hem of haar voorzichtig en maak alvast een groot compliment.

 

De auteur

Julius Scholten

Julius Scholten

Business Creator voor Advocaten

Juridisch relatiemanagement voor kennisgedreven organisaties

Coach in Juridisch Relatiemanagement

06-13016419
julius.scholten@law4ce.com

Meer informatie