Innovatietafel

Law4ce stimuleert de disussie voor verbetering. Voor innovatie en verandering in de bedrijfsvoering van de advocatuur. Strategisch relevante onderwerpen.
Met kleine groepen (max 15 deelnemers), interactief, weinig zenden, maar juist veel discussie.

Doe mee

Ik heb interesse

Innovatietafel

Disussieer mee voor verbetering in de bedrijfsvoering.

Welke innovaties en veranderingen werken nu wel.

We bepalen samen strategisch relevante onderwerpen.

Met kleine groepen (max 15 deelnemers), interactief, weinig zenden, maar juist veel discussie.

Innovatietafel

Vernieuwing in de advocatuur

De innovatietafel voor de advocatuur is opgericht om de met koplopers, trendvolgers, dwars -en omdenkers te werken. Deze advocatenkantoren willen zich blijvend kunnen onderscheiden van de traditionele advocatuur. Er is behoefte aan interactie met gelijkgestemden, vanuit een open discussie om elkaar en het vak verder te helpen. Discussie over wat succesvolle kantoren onderscheidt van anderen. Over vernieuwing. En over hoe veranderingen in gang te zetten.

Deze Innovatietafel is voor een geselecteerd gezelschap van professionals werkzaam op een advocatenkantoor. Per jaar organiseren we 3 tot 5 innovatietafels. Deze innovatietafels zijn alleen toegankelijk voor advocaten,partners, kantoordirecteuren en zij die zich met business development/innovatie/e.d. bezig houden bij een advocatenkantoor.

De leden van de innovatietafel

Maak kennis met de leden van Law4ce innovatietafel

Uw eigen innovatietafels voor uw kantoor

Een innovatietafel bijeenkomst kunnen wij ook organiseren in de besloten kring van uw kantoor. In de volle breedte van het kantoor of gericht op 1 of meer specifieke onderwerpen. Gericht op trends en hoe daarop in te spelen. In een flinke middagsessie of in een aantal opeenvolgende compacte sessies. Bespoke. Strategie wijzigingen, prijsmodel aanpassingen, digitalisering, business development uitdagingen en HR vraagstukken kunnen op deze wijze naar boven worden gebracht en geagendeerd worden. Altijd praktisch. Met oog voor wat er is. Stimulerend. Afhankelijk van het speerpunt en wat kan, in een klein project of kantoorbreed.

Besproken onderwerpen

Sinds 2013 organiseert Law4ce de Innovatietafel voor de advocatuur. Tientallen onderwerpen zijn gepasseerd. Hieronder een aantal voorbeelden van de onderwerpen

Vernieuwend ondernemerschap in de advocatuur

We waren te gast bij SOLV advocaten in Amsterdam. Tijdens de presentatie werden veel van de onderwerpen die ter sprake kwamen herkend. Opvallend is dat de inhoud van de berichten over veranderingen niet wordt betwist, maar de slag naar verandering nog maar beperkt wordt gemaakt. De regels van de Orde en ideeën over wat wel mag en niet mag in de advocatuur lijken belemmerend te werken op het innovatievermogen van de advocaat. Ondernemerschap gaat over het zoeken naar hoe en wat wel kan. Over risico’s nemen binnen aanvaardbare grenzen. Verder kijken dan de advocatuur. Inspiratie opdoen bij andere bedrijven ( ja, ook de advocatuur is een bedrijf) en in andere rollen. Thema’s als flexibiliteit, ondernemerschap en een innovatieve cultuur zijn de kern voor vernieuwing. Strategische wendbaarheid is nodig om voorbereid te zijn op de veranderingen die zich in een hoog tempo opvolgen.

Wat is het onderscheidende vermogen tussen advocatenkantoren

We waren te gast bij Bruggink van de Velden in Utrecht. Een kantoor dat zich durft te onderscheiden met een (semleriaans) model waarin iedereen zeggenschap heeft. Waar de focus is gericht op de klant. Dat zichzelf continue vernieuwd en verbeterd. Het gezelschap was gevarieerd. Advocaten, adviseurs en directieleden die ieder op zijn of haar eigen manier bijdraagt aan vernieuwing en verbetering van de advocatuur.
Centraal in de kennissessies stonden thema’s die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering; klanten, organisatie, mensen, en systemen. De centrale vraag was: wat onderscheidt succesvolle vernieuwende kantoren op deze gebieden?

Business development

Law4ce organiseerde haar innovatietafel over Business Development bij Buren. Een prachtige locatie (uitzicht over de Zuidas), met een belangrijk thema: Wat maakt jouw kantoor uniek voor de klant. Veel discussie over de voors en tegens van het zijn van een niche-kantoor versus een ‘warenhuis’, zijnde een full-service kantoor. Een uitvoerig verslag is beschikbaar via LinkedIn

Over de relatie met Legal Counsels

Ditmaal was de innovatietafel op een bijzondere locatie met een bijzondere gast. We hebben namelijk Lisa Hart Shepherd bereid gevonden deel te nemen en het vond plaats bij Lexpo’17.
In de avond werd nadrukkelijk ingegaan op de visie van Legal Counsels op de advocatuur; wanneer ben je aantrekkelijk, waar let een Legal Counsel op, wanneer ‘mag je blijven’. Lisa vertelt hierover na grondig onderzoek bij duizenden Legal Counsels.

Legal projectmanagement (LPM)

In een prachtige setting, in het nieuwe kantoor van Lexence, spraken we over de inzet van projectmanagement in de advocatuur, vaak legal projectmanagement genoemd. Het gezelschap was gevarieerd. Advocaten, stafleden en kantoordirecteuren met interesse en/of ervaring met legal projectmanagement. Van diverse kanten dus het belang, mogelijkheden, nut en complexiteit van projectmanagement besproken. Inzichten die naar voren kwamen; ‘Eigenlijk heeft iedereen wel ervaring met onderdelen van projectmanagement, maar niet iedereen herkent het’, ‘Partners bepalen welke dossiers ‘gemanaged’ moeten worden en ‘waar gespecialiseerde legal projectmanagers vooral focussen op efficiëntie en betere communicatie met de klant, noemen advocaten ook vooral het verminderen van de ‘werkdruk’.

Wendbaarheid en talent management

Het is duidelijk geworden dat advocatenkantoren, klein, middelgroot en groot, bezig zijn met wendbaarheid en de kantoororganisatie aanpassen. Soms voorzichtig en soms gevorderd maar altijd met beleid. De slagkracht is in de markt vergroot, jongeren krijgen kansen, bevoegdheden worden lager in de organisatie gelegd. Talent management heeft al aandacht aan de poort. Er zijn goede ervaringen met ontwikkelplannen. Er een toenemende specialisatie. De klant staat steeds meer centraal.

Contact opnemen

Als u geïnteresseerd bent in onze innovatietafels of vragen heeft, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Interesse in

4 + 12 =