Legal Projectmanagement

Verbetering cliëntrelaties, minder stress, minder afboekingen!

De relatie met de cliënt is cruciaal voor elke advocaat. Bij elk dossier moeten de verwachtingen van de cliënt gehaald worden. Dus op tijd, binnen budget en conform de overeengekomen kwaliteit en zonder onnodige kostenoverschrijdingen, vertraging of stress. Legal Projectmanagement is hierbij onmisbaar.

Meer wetenInteresse in training

Legal Project management

Verbetering cliëntrelaties

Minder stress

Minder afboekingen

Waarom Legal Projectmanagement?

Er zijn legio redenen om gebruik te maken van Legal Projectmanagement (LPM). Een van de meest herkenbare redenen is de grote mate van afboekingen bij fixed fees. En andere is de ervaren werkdruk en opmerkingen van cliënten over efficiency, kwaliteit en doorlooptijd. Dit leidt darmee tot de drie beloften van LPM:

 

Meer winst en inspelen op andere prijsmodellen

Cliënten onderhandelen vaker over prijzen. Steeds vaker moet er gepitcht worden via de Inkoopafdeling. Cliënten willen zaken doen met een kleiner aantal kantoren en stellen een breder pakket aan eisen. De opdracht aan de bedrijfsjurist is kostenbewustzijn. De opdracht aan de kantoren is dus om mee te te denken over efficiëntie.

Andere prijsmodellen zoals Fixed fees of Capped Fees leiden tot nieuwe risico’s. De gevolgen van overschrijdingen verschuiven naar het kantoor. Dus is er druk op het rendement. Een strakke dossierbeheersing is noodzakelijk. Dit vraagt nieuwe skills van de advocaat.

Tevreden cliënten

De relatie met de cliënt is cruciaal voor elke advocaat. Bij elk dossier moeten de verwachtingen van de cliënt gehaald worden. Dus op tijd, binnen budget en conform de overeengekomen kwaliteit. En zonder kostenoverschrijdingen, vertraging of stress. Velen ervaren toenemende druk om de dossiers sneller en efficiënter uit te voeren.

Met Legal Projectmanagement beheerst u de doorlooptijd, tijdsbeding en kwaliteit van alle dossiers, van groot tot klein. De rol van advocaat kan hierdoor ook verbreden om meer met de cliënt te werken.

Minder stress en meer in control

Met LPM zal elke advocaat de dossiers beter kunnen beheersen. Dit geeft meer controle op de kwaliteit, inzet van mensen en middelen en de doorlooptijd. LPM zorgt concreet voor:

  • het gestructureerder afstemmen van de wensen van de cliënt
  • deze wensen expliciet maken, en
  • het planmatiger sturen van het dossier binnen de gestelde kaders

Legal Project-management op uw kantoor?

Voer LPM in met onze interactieve leermethode.

De advocaten krijgen training en doen ervaring op in de praktijk met online begeleiding.

Law4ce schrijft de nodige blogs over Legal Projectmanagement, artikelen en verzamelt relevante blogs.

Legal Projectmanagement met Law4ce

Law4ce ondersteunt zowel niche als de grootste kantoren met LPM. We helpen kantoren op maat. Voor sommige kantoren is een brede introductie gewenst, bij anderen is juist een urgentie bij een bepaald type dossiers waar. We zijn soms de vaste huistrainer en helpen daarmee het kantoor op een hoger niveau te acteren.

Introductie Legal Projectmanagement

LPM leren gebruiken start vaak met een kennismaking. Law4ce gaat graag het gesprek aan en bespreekt met kantoor wat LPM kan doen. Dit kan in een partnervergadering, kennismakingslunch of gewoon een gesprek met een aantal verantwoordelijken.

Introductietraining

Law4ce heeft al haar kennis over Legal Projectmanagement geconcentreerd in een sessie van 1 a 1,5  uur. Daarin worden de basisprincipes over LPM toegelicht. We houden een dergelijke introductie bij partner- of sectieoverleggen voor bewustwording. Het kan ook de aarzelingen wegnemen om daadwerkelijk over te gaan op een kantoorbrede invoering van LPM.

Zelf leren hoe Legal Projectmanagement werkt

LPM leer je door het te doen. Training, gecombineerd met coaching, telefonische ondersteuning en sjablonen. Law4ce biedt een interactieve training aan, op basis van ervaring in de advocatuur, met de volgende componenten:

  • Dagdeel training LPM met praktische oefeningen
  • Coaching op kantoor, waarbij kan worden geoefend met eigen dossiers
  • Telefonische backup en ondersteuning op afroep
  • Gebruik van voorbeelddocumenten, sjablonen, fee-calculatie, rapportages e.d., in de eigen huisstijl
  • Dagdeel verdieping LPM met oefeningen

Na deze training heeft u dus niet alleen geleerd wat LPM is, maar heeft u werkelijk met eigen dossiers kunnen oefenen. Door de een op een coaching komen specifieke voor de deelnemers relevante onderwerpen aan bod.

Aanmelden of meer informatie

Door de inzet van LPM blijven onze fixed price projecten wel binnen budget

Zelfs zeer complexe projecten zijn nu eenvoudig te plannen en structuren. Veel minder stress!

Nu hebben we inzicht in overschrijvingen op het moment van ontstaan en niet pas achteraf. Daardoor zijn we beter in staat direct bij te sturen.

Neem contact op

Als u geïnteresseerd bent in onze kennis, ervaring en inzichten of gewoon een nadere kennismaking wil, neem dan contact met ons op.