Maak kennis met de professionals van Law4ce

Law4ce wordt gevormd door de onderstaande professionals. Elk met hun eigen aandachts- en kennisgebieden bieden ze u advies, ondersteuning en concrete ervaring voor uw bedrijfsvoering.

Law4ce netwerk van professionals

Law4ce heeft een breed netwerk van goede mensen die werken voor juridische dienstverleners. Met een selecte groep, de Law4ce Professionals, wordt intensiever samengewerkt. Zij vormen een krachtig, betrouwbaar en hoogwaardig netwerk van geselecteerde professionals.

Hans Schuurman

Finance, Winst- en Efficiëntieverbetering

Julius Scholten

Business Creator voor Advocaten

Timo Schrama

Change manager, Project manager, Innovation junky

Anton-Pieter van Logtestijn

Leiderschap en coaching

Cindy de la Fuente

Legal operations

Kennisplatformen

Law4ce werkt als onafhankelijk kennisnetwerk samen met partners en kennisplatformen binnen de juridische dienstverlening om de kennis uit ons netwerk te delen. Maak kennis met onze partners.

Balieplus

Balieplus

Paul Paasschens

Ontzorgt advocaten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, kantoor, automatisering en (persoonlijke) ontwikkeling. Balieplus verzorgt de Masterclass Winstmodel van Hans Schuurman.
Website: www.balieplus.nl

PLEIT

PLEIT

Claudia Heemskerk

PLEIT is het jaarlijkse evenement voor professionals in de advocatuur, notariaat en deurwaarderij die op zoek zijn naar praktische richtlijnen om de ICT dienstverlening te optimaliseren.

website: www.pleit.nl

Lexxyn

Lexxyn

Claudia Heemskerk

ICT voor de Juridische Praktijk
De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT diensten leveren binnen de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk.
website: www.lexxyn.nl

Lexpo

Lexpo

Rob Ameerun

Lexpo
The legal innovation event you just can’t afford to miss – 16 & 17 April 2018 – Amsterdam –

website: lexpo.com 

Law4ce professionals

Hier vindt u meer informatie over onze Law4ce professionals en contact informatie

Hans Schuurman

Finance, Winst en Efficiëntieverbetering

06-28545504

hans.schuurman@law4ce.com

www.hansschuurman.nl

Drs. Hans Schuurman is de grondlegger van Law4ce in 2013. Als ervaren Adviseur en Interim Manager op het gebied van Winst- en Efficiëntieverbetering, geeft hij praktische handvatten om kosten te verlagen, lekkage in de omzet te verminderen en geld sneller te incasseren. Hans volgt de ontwikkelingen binnen de advocatuur op de voet en implementeert procesverbeteringen die leiden tot efficiëntieverbetering, zoals Legal Lean en Legal Project Management.

Hij doet dit middels Financial Coaching, een Quick scan van de rapportageketen, advies en als interim CFO. Door zijn aanpak met heldere visuele voorbeelden en rapportages weet hij winstverbeteringen te realiseren.

Ervaring in de advocatuur:

 • Interim Finance Manager bij Pels Rijcken, CMS en Wintertalig en Manager Finance & Control bij Boekel De Nerée
 • Finance coach van een kantoordirecteur en partners met finance problemen
 • Adviseur Middelgroot kantoor
 • Ontwikkelaar en trainer Masterclass Winstmodel Advocatuur
 • Gastspreker op congressen PLEIT en KM Europe
 • Dagvoorzitter congres Omnius

Buiten de advocatuur heeft Hans jarenlange ervaring als Finance Manager/CFO en Projectleider in complexe projecten bij banken. Hans is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen zijn vakgebied en spreekt, publiceert en twittert hier regelmatig over.

Anton Pieter van Logtestijn

Leiderschap en coaching

06-23366642

anton-pieter.vanlogtestijn@law4ce.com

www.symbius.nl

Anton-Pieter begeleidt organisaties, teams en individuen bij veranderprocessen. Dat doet hij als trainer, coach, interimmanager en adviseur. Hij ontwikkelt en ont-wikkelt, in partnerschap.

Het eerste deel van zijn carrière is Anton-Pieter vooral werkzaam geweest als jurist, eerst als advocaat, toezichtjurist en secretaris. In 2002 werd Anton-Pieter general counsel bij ASR Nederland,verantwoordelijk voor juridische zaken, compliance en veiligheidszaken.

Geleidelijk aan werd hij echter steeds meer leidinggevende van professionals en begon hij te merken dat hij steeds meer geïnteresseerd raakte in het begeleiden van veranderprocessen. Deze ontwikkeling werd nog versterkt door zijn rollen in het leiderschapsprogramma van ASR Nederland, waar hij eerst als trainer en daarna als lid van de stuurgroep zich nadrukkelijk mocht bezig houden met het ontwikkelen van leiderschapspotentieel van groepen en individuen.

In zijn werk staat centraal:

 • werken vanuit verbinding
 • vanuit die verbinding scherp en zo nodig confronterend
 • kleine stapjes maken
 • ont-wikkelen: complexiteit eenvoudig maken

Anton-Pieter is te karakteriseren als authentiek, open en eerlijk. Hij heeft gevoel voor sfeer en kwaliteit, is betrouwbaar en betrokken, en luistert graag naar wat een ander te zeggen heeft. Hij is verbonden aan WagenaarHoes, een organisatieadvies bureau in Driebergen en is daarnaast lid van de Raad van Toezicht van een aantal organisaties (werkzaam in onderwijs en zorg).

Cindy de la Fuente

Legal operations

06-18086991

cindy.delafuente@law4ce.com

www.cinsere.com

Cindy de la Fuente heeft jarenlang gewerkt als advocaat en bedrijfsjurist. Die ervaring, in combinatie met haar zakelijke kennis, stelt haar in staat organisaties te helpen met het optimaliseren van de juridische bedrijfsvoering. Door de beschikbare middelen zodanig in te zetten dat de juridische functie precies datgeen levert waar organisatie behoefte aan heeft, wordt niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook de effectiviteit. Voordelen voor organisaties zijn legio, waaronder kostenbesparing, risicobeperking, kwaliteitsverbetering en niet onbelangrijk: legal control.

Als legal operations consultant heeft zij ervaring met zowel juridische afdelingen als advocatenkantoren. Een aantal projecten dat zij recent heeft uitgevoerd:

 • Het begeleiden van een juridische afdeling bij de professionalisering van hun contracting-proces (van procesbeschrijving tot aan implementatie van het contract management systeem);
 • Opzetten en inrichten van een juridische functie en het inbedden van juridische aspecten in de bedrijfsprocessen;
 • Opstellen van een outside-counsel beleid en het inrichten van het inkoopproces voor juridische diensten;
 • Begeleiden van een advocatenkantoor bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering (o.a. implementatie document management systeem, doorvoeren standaardisatie, data analyse beleid);
 • Het assisteren bij het opstellen en uitvoeren van de marketingstrategie van een advocatenkantoor.

Timo Schrama

Change manager, Project manager, Innovation junky

06-55858128

timo.schrama@law4ce.com

www.denieuweadviseurs.nl

Timo Schrama is een ervaren adviseur en projectmanager voor de professionele dienstverlening. Hij adviseert advocatenkantoren over nieuwe manieren om slimmer te werken. Dit gaat vaak over het goed introduceren en inzetten van digitalisering en over nieuwe manieren om het werkproces vorm te geven.

Hij beschikt over brede ervaringen zowel op het gebied van ICT-projecten als organisatorische vernieuwingen. Daardoor kan hij de juiste aandacht aan de organisatorische aspecten van vernieuwingsprogramma’s geven en de brugfunctie tussen het kantoor en de leveranciers vervullen. Zo wordt de organisatie goed meegenomen in de veranderingen en worden deze goed en prettig ingevoerd zonder verstoringen.

Timo Schrama heeft brede ervaring bij diverse advocaten- en notariskantoren maar zeker ook bij diverse andere organisaties, zoals grotere zorgorganisaties. Hij wordt betrokken bij vernieuwingen in digitaal werken of ICT, voor Legal Projectmanagement en om veranderingen binnen organisaties vorm te geven.

Julius Scholten

Business Creator voor Advocaten

06-13016419

julius.scholten@law4ce.com

www.maatwerkcontact.nl

Mr Julius Scholten is een enthousiaste commerciële  netwerker met 20 jaar sales en marketing ervaring in de zakelijke dienstverlening. Helpt als vertrouwenspersoon advocaten bij het contact op maat te leggen met de wensklanten. Grip op de inkomenszijde van de omzet!

Geeft praktische tips over hoe commercieel handiger in  te spelen op prijs en concurrentie. Weet in teamverband hoe je talent van medewerkers kan inzetten enthousiast en omzetbewuster kan maken! Als executive sales en marketingcoach en creatieve spindoctor zorg ik voor een verfrissende andere blik naar buiten.

“Bij mij gaat het altijd om een combinatie van de woorden en de vraag over de klanten, markt, het netwerk en de ik- persoon , partner, die hier mee tobt in een veranderende transparante wereld. Veelal vertrouwelijk 1 op 1 en met een vervolg in een teamverband. Start is naar buiten gericht maar het werk zit binnen. Binnen beginnen betekent buiten winnen. Van hard op de feiten naar zacht op de relatie.