Innovatietafel strategische wendbaardheid en Talentmanagement

Innovatietafel strategische wendbaardheid en Talentmanagement

Aug 18, 20150 comments

Vanaf 2015 organiseert Law4ce innovatietafels in de advocatuur, een reeks van rondetafelgesprekken met advocaten, staffunctionarissen en adviseurs.

De eerste twee tafels werden georganiseerd bij Bruggink & Van der Velden te Utrecht en SOLV te Amsterdam. Aan tafel kwamen koplopers, ‘omdenkers’ en trendvolgers uit de branche. De relevante deelgebieden van de adviseurs van Law4ce dienden daarbij als uitgangspunt: Winst- en Efficiëntieverbetering , Juridisch Relatiemanagement, Kantoor- en Verandermanagement, HRM & Recruitment, ICT en Legal projectmanagement.

Op vrijdag 16 oktober 2015 zijn wij te gast geweest bij het Juridisch PAO Universiteit Leiden, in de Faculteitskamer van het Academiegebouw. Ditmaal hebben we ons gericht op 2 onderwerpen: strategie & wendbaarheid en talent management.

Strategie & Wendbaarheid

Na jaren recessie klimmen wij uit het dal. De insolventiepraktijk heeft circa 8 jaar zeer goed gedraaid. De advocatuur wordt nu geconfronteerd met een sterke krimp. Dat was te voorzien. Daar naar kijkend, leggen wij de vraag voor: Hoe wendbaar is de advocaat? Hoe wendbaar zijn secties en kantoren?

Talent Management & de T-Shaped Lawyer

De toegenomen complexiteit van de samenleving, beter opgeleide klanten en een grotere beschikbaarheid van juridische kennis vragen een andere scholing en ontwikkeling van advocaten. Kennis van psychologie, politicologie en economie en academische vaardigheden als analyseren, argumenteren en interpreteren. Empathie en leiderschap. Hoe dat goed te organiseren voor de op autonomie en ontwikkeling gerichte advocaat?

Onze innovatietafels zijn gericht op advocaten en direct betrokkenen. Daarbij nodigen we per keer een gezelschap uit dit past bij het thema, bij de beschikbare ruimte etc. Als u een veranderaar bent in de advocatuur en een bijdrage wilt leveren aan deze of een van de andere innovatietafels, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier:

  De auteur

  Hans Voorhoeve

  Hans Voorhoeve

  HRM

  Recruitment, talent management en marketing

  06-14525652
  hans.voorhoeve@law4ce.com

  Meer informatie