Business development en marketing

De omzet in de faillissementspraktijk van advocatenkantoren geeft in 2014 een gedifferentieerd beeld. Sommige partner curatoren geven aan hun beste jaar te draaien, anderen merken een voorzichtige daling en een aantal een duidelijke teruggang in het aantal faillissementen en in de omvang van de boedels. In 2015 is het beeld duidelijker: alle kantoren ervaren een stevige daling van het aantal faillissementen. Er moet ingegrepen worden want omzetdalingen van 20 tot 30% hebben impact op het hele kantoor. Het gevolg is dat er gereorganiseerd wordt. Zowel een aantal staffunctionarissen (secretariaat en faillissementsmedewerkers) als enkele advocaten moeten op zoek gaan naar een andere werkomgeving. Het doet pijn maar het moet.

Kijken naar nieuwe omzet

Maar dan? Wat gaat u doen om de verloren omzet terug te winnen? Voor een aantal advocaten betekent dit een behoorlijke verandering. Eerst was de faillissementskamer een mooie klant die zorgde voor een constante stroom van werk. Nu moeten er nieuwe klanten gevonden worden. In welke praktijk ziet u de groeimogelijkheden? Welke branches zijn interessant? Wat gebeurt er in de regio van uw kantoor? Wat doen de andere concurrenten?

Veranderend speelveld in kaart

Law4ce kan u helpen met het in kaart brengen van het veranderde speelveld. Waar zitten de kansen? Welke talenten van uw medewerkers en van partners sluiten daar goed op aan? Wat wordt het plan? En hoe gaat u daar handen en voeten aan geven?

Eens met ons sparren? Dan doen wij graag. Wij weten zeker dat wij u kunnen helpen. Standaard oplossingen bestaan niet. Wij hebben geen trukendoos waarmee wij u kunnen verrassen. Elke kantoor, elke regio, elk talent is anders. Er zijn dus alleen op uw situatie toepasselijke oplossingen. Wij hebben daar verstand vanuit onze 5 disciplines en kunnen u helpen om een draai te maken en de verloren omzet terug te winnen. Wij doen dat samen met u en u kunt ons daarop afrekenen.

Maatwerk

Geen trukendoos maar tailor made oplossingen afgestemd op uw situatie en samen doen.

Grip op omzet

Met beter inzicht in speelveld ook meer grip op kansen in de markt

Interesse

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp meer wilt weten, neem dan contact met ons op. Legal Projectmanagement heeft onze sterke interesse dus spreken we er graag over.