10 okt 2019

Inspiratie, trends en ontwikkelingen voor zelfbewuste advocaten en notarissen!

 

Terugblik op een middag van
persoonlijke verhalen vol
Inspiratie voor Vernieuwing
De Zaak op Orde gaat in op de vitale onderdelen om te groeien en om er voor te zorgen dat je kan doen waar je goed in bent, het meeste plezier van krijgt en waar je ook de beste waarderingen voor ontvangt.

Een sfeerimpressie van ons seminar in 2019:

 

De powertalks van onze sprekers

Jaap Stikkelbroeck - Het recht op empowerment

Empowerment zou het leitmotiv voor iedere praktijk moeten zijn. Omdat cliënten daar recht op hebben. En advocaten zelf ook trouwens.

Edith Molemans - Hoe maak je robuuste keuzes

Veel juristen doen veel zelf, terwijl er zo veel samenwerking mogelijk is. Hoe kom je tot een robuuste verandering in deze werkwijze?

Casper Jones - Hoe realiseer je collectieve doelen?

Eensgezindheid over een gezamenlijk doel is niet eenvoudig. Het behalen ervan evenmin. In deze powertalk wordt besproken wat het oplevert als je de verbinding legt met de intrinsieke motivatie van individuele medewerkers.

 

Alice Stabler - What got you here, won’t get you there

Van alle net benoemde topmanagers mislukt 40% binnen 18 maanden. Een onthutsend hoog getal met grote financiële consequenties en diep persoonlijk leed. In deze powertalk wordt de kracht van een goed onboardingsproces toegelicht, met de geheimen van succesverhalen,.

Willem Leppink - Praktijk bouwen: balanceren tussen lange en korte termijn

Hoe bouw je een internationale praktijk op, zonder onderdeel uit te maken van een groot internationaal kantoor. Je moet het vertrouwen winnen van cliënten, maar zeker ook bij zijn kantoorgenoten. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Menno Weij - Van niche naar een corporate keurslijf: hoe behoud je focus

Focus behouden na een radicale overstap. Hoe doe je dat? En is het eigenlijk belangrijk om je focus te behouden of moet je veranderen?

Alrik de Haas - De werkelijkheid is niet zwart-wit

Als hoogopgeleid professional is voldoende vakinhoudelijke kennis slechts een vertrekpunt. De klanten verwachten ‘Good lawyers’. Blijf scherp, wees niet te zwartgallig en altijd jezelf.

 

Eva Knipschild - Impasses en verstoorde relaties

Bij veel arbeidsconflicten is er sprake van verstoorde relaties, waarbij een oplossing ver weg lijkt. Soms is een hard spel nodig; mediation is ook een succesvol middel om de impasse te doorbreken. Moet dit onderdeel zijn van je repetoire?

Sprekers

Wat zijn we trots op onze acht sprekers die met persoonlijke powertalks ons hun inspiratie brachten. Alles zonder powerpoint, maar uit het hart. De groep was weer groep, grotendeels afkomstig uit de praktijk zelf, inspirerend en onderscheidend, een voorbeeld voor collega’s door hun uitgesproken visie op hun vak. Zij staan voor de kracht van verbinding, worden als vernieuwend gezien in een doorgaans traditionele markt. Zij delen hun kennis vertellen over de persoonlijke keuzes die ze op hun vakgebied hebben gemaakt waardoor ze zich weten te onderscheiden.
Alice Stabler

Alice Stabler

Partner bij TheLeadershipAdvisory

Meer informatie

Ik ben een zeer ervaren internationaal georiënteerde bestuurder, senior executive coach en toezichthouder. Ik ben analytisch, zeer resultaat gedreven, pragmatisch, en hoop dat ik een goed gevoel voor humor heb.

Ik heb mijn ruime bestuurlijke ervaring opgebouwd in diverse eindverantwoordelijke functies in de luchtvaart, de zorg, de non-profit, het publieke domein en telecom. Ik ben geëngageerd en maatschappelijk betrokken.
Ik heb veel ervaring in het (bege)leiden van verandertrajecten en adviseer en begeleid als zodanig organisaties en bedrijven. Ik ben daarnaast een ervaren senior executive (onboarding)coach. Mijn missie is om het beste uit mensen en organisaties te halen. Ik heb veel energie en ben zeer enthousiast over mijn vak.

Menno Weij

Menno Weij

Techlawyer BDO, Co-Founder IncPlus & VraagHugo, Ambassador DSA

Meer informatie

Menno Weij heeft Nederlands Recht (civiel- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Vervolgens is hij ruim 20 jaar werkzaam geweest als ‘tech advocaat’. Sinds december 2018 werkt Menno als Legal Counsel bij BDO Legal, binnen het team “Tech & Privacy Law”. Menno staat organisaties en ondernemingen bij op het gebied van informatietechnologie, intellectueel eigendom, privacy en e-Commerce. In 2001 heeft Menno met goed gevolg de postdoctorale opleiding ICT-recht aan de Grotius Academie afgerond. Naast BDO, is Menno bestuurslid van de NVVIR en redacteur bij het Tijdschrift voor Internetrecht. Menno is co-founder van IncPlus en van VraagHugo/Instatree. Ook is Menno  commissaris bij het Security of Things Fund. Menno mag zich tenslotte ook nog “Vriend van BNR” noemen“.

Casper Jones

Casper Jones

Chief Energie & Ontwikkeling bij VBC Notarissen

Meer informatie
Casper Jones is CEO bij VBC Notarissen. Hij geeft zijn CEO-rol binnen VBC in woord en daad een verrassende inhoud. Als Chief Energie & Ontwikkeling realiseert hij de zakelijke doelen van de organisatie door het activeren van persoonlijke kracht en ambities van individuele medewerkers.
Edith Molemans

Edith Molemans

Kantoordirecteur en advocaat arbeidsrecht bij Boontje advocaten

Meer informatie

Edith oefent een combinatiefunctie uit van kantoordirecteur en advocaat. Vanuit deze rol zorgt zij voor continuïteit en stabiliteit in een altijd veranderende (kantoor)omgeving, met oog voor de mensen. Zij heeft de leiding over de dagelijkse gang van zaken op kantoor en stem verschillende thema’s op elkaar af, zoals HRM, acquisitie, marketing, IT-projecten en de communicatie. Als kantoordirecteur is ze lid van het dagelijks bestuur. Zij ontzorgt de partners en zorgt ervoor dat de advocaten en ondersteunend personeel het werk optimaal kunnen doen. Hierbij aangetekend dat zij als advocaat op de hoogte is van de inhoudelijke kant van het vakgebied, waardoor ze voor de partners en advocaten een volwaardig gesprekspartner is.
Jaap Stikkelbroeck

Jaap Stikkelbroeck

Advocaat en ondernemer. Oprichter van onder meer blended.law en Griph.

Meer informatie

Tijdens de studie Geneeskunde heb ik geleerd hoe je mensen in staat stelt om zelf beslissingen te kunnen nemen over hun eigen behandeling. Misschien kwam daar wel de drive vandaan om later als advocaat en ondernemer hetzelfde te willen doen. Dat probeer ik onder andere met  initiatieven als Griph, een platform voor advocaten om hun eigen praktijk te draaien, en blended.law, een platform waarop cliënten zelf de oplossingen voor hun juridisch probleem kunnen inkopen bij specialisten.
Willem Leppink

Willem Leppink

Advocaat en partner intellectuele eigendom Ploum Rotterdam Law Firm

Meer informatie

Willem houdt zich in de IE-praktijk vooral bezig met merken, productbescherming, domeinnamen en reclame. Het leeuwendeel van zijn werk komt uit het buitenland. Hij is lid van het dagelijks bestuur van MARQUES, de Europese organisatie van merkhouders, is domeinnaamgeschillenbeslechter bij de World Intellectual Property Organization en voorzitter van de BBMM, beroepsopleiding van merken- en modellengemachtigden. Hij was in 2005 een van de medeoprichters van Vereniging voor Reclamerecht. Willem was medeverantwoordelijk voor de rebranding van Ploum.
Eva Knipschild

Eva Knipschild

Advocaat/partner en MfN-registermediator bij Kennedy Van der Laan en Kantonrechter-plaatsvervanger bij de rechtbank in Amsterdam.

Meer informatie

Sinds Eva in 2011 de opleiding tot mediator volgde en het vak leerde van haar collega Johan Pel, is zij overtuigd mediator. Eva is auteur van het boek Arbeidsrecht en Mediation (SDU 2016). Zij geeft regelmatig cursussen en schrijft regelmatig over het onderwerp mediation.
Alrik de Haas

Alrik de Haas

Advocaat en specialist strafrecht bij OMVR Advocaten & Notariaat

Meer informatie

Alrik is naast advocaat sinds 2013 hoofddocent Strafrecht in de Beroepsopleiding Advocaten en heeft een pioniersrol vervuld in de ontwikkeling van het curriculum van de Beroepsopleiding Advocaten (leerlijn strafrecht) en de toepassing van nieuwe e-learning. Alrik is tevens toezichthouder bij Gevangenenzorg Nederland. Bij het opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie (SSR) draagt Alrik bij aan de zogenoemde ‘proeve van bekwaamheid’ die nieuwe officieren van justitie moeten afleggen om in het bezit te komen van het zittingsvaardigheidsbewijs.

Op het gebied van de wereldwijde beweging van het zgn. herstelrecht (restorative justice) heeft Alrik een voortrekkersrol vervuld, met name vanuit Nederland en Suriname. Alrik is lid van de wetgevingsadviescommissie mediation van de NOvA. Alrik treedt naast dit alles geregeld op voor andere onderwijsinstellingen, zoals de Anton de Kom University of Suriname, de University of Curaçao, de Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN), de Bijzonder Strafrecht Academie, Nemesis en de Academie voor de Rechtspraktijk. Hij is tevens (mede)oprichter en voorzitter van de Stichting Mens en Strafrecht en annoteert, blogt en publiceert regelmatig in diverse vakbladen.

Julius Scholten

Julius Scholten

Organisator & Partner bij Law4ce

Meer informatie

Mr Julius Scholten businesscoach voor advocaten. Organisator van commerciële netwerken in de juridische markt. Advocaten moeten zich beter positioneren. Alert zijn op nieuwe concurrenten in een snel veranderende markt! Noodzaak om verschil in waarde, prijs en onderscheidend vermogen aantoonbaar te maken! Wat maakt een advocaat uniek, hoe blijf je de concurrentie voor? Julius Scholten helpt advocaten bij deze strategische vraagstukken.

Timo Schrama

Timo Schrama

Organisator & Partner bij Law4ce

Meer informatie

Timo Schrama is een ervaren changemanager en adviseur voor de professionele dienstverlening. Hij begeleidt transities op advocatenkantoren. Dat gaat vaak om verandermanagement van afdelingen, introductie van slimmer werken met legaltech  en advisering over nieuwe manieren om het werkproces vorm te geven.

Timo is partner bij Law4ce, mede-oprichter van startups, docent voor Legal Projectmanagement en commissaris bij Evita Zorg.

 

Onze partners en sponsoren

Law4ce

Law4ce is de drijvende kracht achter dit seminar. We doen dit vanuit onze passie om mensen te verbinden in de juridische wereld. Law4ce werkt aan vernieuwing en verbetering van de bedrijfskundige aspecten van de juridische dienstverlening. Dit kan in adviesopdrachten, interimverband of in trainingen.

Law4ce biedt ook een netwerk van geselecteerde zelfstandig professionals, advocaten, juristen, advocatenkantoren die met elkaar op verschillende manieren en in diverse gelegenheden kennis uitwisselen. Vaak door dialoog, innovatietafels of 1 op 1 contacten.

XpertHR

XpertHR biedt een antwoordbank voor alle zaken rondom HR wet- en regelgeving. In XpertHR vindt u daarnaast verschillende informatietypen waarmee u direct aan de slag kunt voor uw cliënt. De informatie wordt bijgehouden door arbeidsrechtadvocaten, juristen en andere vakgenoten. Daarnaast is er een direct koppeling met Rechtspraak.nl. Direct efficiënter aan de slag met XpertHR.

mr. Wieneke Brandt, uitgever van XpertHR, gaat graag met u in gesprek over het onderwerp: Hoe blijf je als kantoor relevant voor je relaties?

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer’s Legal Software tak biedt juridische professionals betrouwbare software en services die expertise en gespecialiseerde technologie combineren. Toonaangevende producten zijn o.a. effacts en Kleos. Kleos is praktijkmanagementsoftware ontwikkeld door en voor advocaten en is al meer dan 30 jaar de Europese marktleider op dit gebied. Deze cloud-based software is speciaal ontworpen om het werk bij zowel grote als kleine advocatenkantoren gemakkelijker te maken. Kleos beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor de dagelijkse praktijk, met onder andere dossierbeheer, tijdregistratie, facturatie en rapportering. Dankzij ons exclusief portaal voor bestandsuitwisseling en onze apps, kunt u overal werken en real time samenwerken. Uw gegevens worden beschermd door continue back-ups in onze sterk beveiligde privé-cloud

Rabobank

Advocaten- en notariskantoren zijn groeiende sectoren binnen de zakelijke dienstverlening. Processen worden gedigitaliseerd, waardoor er meer tijd is voor persoonlijk advies. Daarnaast worden full-service concepten ontwikkeld om de klant volledig te ontzorgen. Maar de spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op en is vaak een belemmering om verder te kunnen groeien. Wilt u eens sparren over de groeimogelijkheden van uw kantoor? Rabobank biedt een groot netwerk en kennisspecialisten die graag met u meedenken.

Legal Business World

‘Verbinden door het delen van Kennis’

LegalBusinessWorld richt zich op alle spelers die actief zijn in het juridische segment door het delen van kennis & informatie over ‘the business of law’. Het biedt een podium om te communiceren, te leren en kennis & informatie te delen. Dit met een website en bijbehorend eMagazine gericht op onderwerpen als groei, innovatie, strategie, Legaltech, nieuwste inzichten met redactionele publicaties. Er is een nationale versie én een internationale versie.

Visser & Visser

Visser & Visser is een middelgroot, top 30 kantoor met twaalf vestigingen. Bij iedere vestiging vindt u administratieve, financiële en fiscale diensten onder één dak. U krijgt geen losse adviezen, maar een totaaladvies.

Het wordt voor advocaten en notarissen steeds belangrijker om continue inzicht te hebben in uren, omzet en kosten. Visser & Visser is branchespecialist en ondersteunt advocaten en notarissen met praktische oplossingen, kennis en adviezen. Wij geven u innovatieve en verfrissende inzichten in uw praktijk. Benieuwd hoe u uw processen slim inricht en geld kunt besparen? Bekijk meer informatie over onze dienstverlening.

 

Balieplus

Dagelijks helpt Balieplus advocaten efficiënt ondernemen, omdat wij geloven dat de expertise van een advocaat het best tot zijn recht komt als hij verder niks aan zijn hoofd heeft. Dat betekent dat we goed nadenken over alles wat u nodig heeft om uw kantoor te runnen. Die diensten en producten hebben we op een rijtje gezet en bieden we voordelig aan via zorgvuldig geselecteerde partners.

Van der Feltz

Bilderdijk Academie

De Bilderdijk Academie is het intern opleidingsinstituut van Van der Feltz advocaten, erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten. Van der Feltz advocaten biedt via de Bilderdijk Academie inhoudelijk sterk onderwijs aan, verzorgd door ervaren docenten die academische diepgang koppelen aan praktische ervaring.”

Equrius

EQURIUS is een executive search bureau dat voornamelijk actief is in de legal markt en daarbinnen met name ervaren professionals werft voor advocaten- en notariskantoren. Daartoe spreken wij wekelijks ervaren medewerkers en partners. Onze klanten zijn meestal grote, middelgrote of kleine niche kantoren in heel Nederland maar vooral gevestigd in de Randstad, midden Nederland en Brabant.

Wij zijn oprecht nieuwsgierig en nemen de tijd voor opdrachtgever en kandidaat. Geloven niet in de korte klap maar doen ons werk grondig. Doelgericht, vertrouwelijk en met kennis van uw bedrijf, uw cultuur en uw markt. Zo werken wij doelgericht naar een treffend resultaat: de juiste man of vrouw op de juiste plaats.

EQURIUS doeltreffend in search en selectie

Legalsense

‘Bespaar tijd door eenvoud’

Logisch denken én doen staan bij Legalsense aan de basis, waardoor iedere juridische professional intuïtief aan de slag kan. Zonder training. Bespaar tijd en geld door het versimpelen van uw werkprocessen. Zo kunt u zich zorgeloos focussen op het succesvol afronden van uw zaken.

Overal effectief tijdschrijven

Maak tijdsregistratie eenvoudig en plezierig. Waar u zich ook bevindt, onderweg op kantoor of thuis, met Legalsense registreert u snel uw verrichtingen. Op uw manier. Of er nu gewerkt wordt op uurbasis, fixed-fee of budget, met accuraat tijdschrijven weet u exact wat iedere zaak kost.

Altijd weten wat er speelt

Op kantoor met enkele klikken een dossier inzien, op weg naar een afspraak declaraties bekijken, thuis in een oogopslag cruciale informatie opvragen of voor een vergadering een omzetrapport uitdraaien. Met Legalsense komt u snel tot de kern van de zaak.

Wilt u net als 350 collega kantoren ook vrijblijvend kennismaken met Legalsense? Kijk dan op onze website www.legalsense.nl

Movir

Als advocaat of notaris wilt u gezond en met plezier werken én ook een goed leven opbouwen. Daar werkt u hard voor. Maar wat als u arbeidsongeschikt raakt?

Met een aov bij Movir verzekert u méér dan uw inkomen voor het geval dat u arbeidsongeschikt raakt. Wij ondersteunen u ook om gezond te worden, te blijven en om zorgeloos te leven. U kunt bijvoorbeeld advies krijgen over omgaan met stress of sparren met een coach. Raakt u toch arbeidsongeschikt? Dan staan we voor u klaar en krijgt u de uitkering waar u recht op heeft. Ook helpen we u met herstellen en het opnieuw oppakken van uw werk. Op een manier die bij u past, zodat u weer duurzaam aan de slag kunt.

Wilt u ook zorgeloos ondernemen en leven? Ga dan naar movir.nl

 

Contactgegevens

Als je vragen hebt of interesse in De Zaak Op Orde, als partner of deelnemer, laat het ons weten.

Error: Contact form not found.