De Zaak Op Orde

Praktisch seminar vol inspiratie kennis trends en ontwikkelingen voor zelfbewuste advocaten!

 

De zaak op orde

Georganiseerd door Law4ce

Terugblik  van een prachtige dag
De Zaak op Orde 2018 was de eerste editie van ons seminar. Julius Scholten opent het seminar in onderstaande sfeerimpressie.

De verhalen van onze sprekers

In 8 powertalks bespreken onze sprekers hun ideeen, ervaringen en ambities. Alle powertalks, van 12 minuten, zijn integraal beschikbaar.

Legal projectmanagement

Ook benieuwd naar hoe je meer tevreden klanten krijgt? Zonder gedoe over de factuur, terwijl je medewerkers stressvrij hoogwaardige kwaliteit leveren? Steeds meer kantoren ervaren de kracht van legal projectmanagement, vanuit gezond boerenverstand en discipline.
Meer informatie
In alle dossiers kan je baat hebben van projectmatiger werken. Zeker in de kleine dossiers is er namelijk een hoog risico op afboekingen van uren, ontevreden klanten en een te lage omzet. Het kan anders, en met LPM krijg je grip op je dossiers.

Customer engagement

Welke advocaat wil nu geen tevreden en loyale klanten die zorgen voor meer winstgevendheid? Leer hoe je met Customer Engagement de vraag achter de vraag opspeurt en hoe dit resulteert in efficiënter werken.
Meer informatie
Welke advocaat wil nu geen tevreden en loyale klanten die zorgen voor meer winstgevendheid? Leer hoe je met Customer Engagement de vraag achter de vraag opspeurt en hoe dit resulteert in efficiënter werken.

Zingeving, vakmanschap & autonomie

Velen stellen zich te weinig de vraag waarom je doet wat je doet. De zoektocht naar jouw persoonlijke, echte, antwoord kan verrassende inzichten opleveren en zelfs een heel advocatenkantoor doen omvormen.
Meer informatie
Velen stellen zich te weinig de vraag waarom je doet wat je doet. De zoektocht naar jouw persoonlijke, echte, antwoord kan verrassende inzichten opleveren en zelfs een heel advocatenkantoor doen omvormen.

Hoe je het "Day One" gevoel behoudt

De spreker neemt je mee in de snel veranderende wereld van LEAN, Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en innovatie en hoe je met een sterke focus daarop het ‘Day One’ gevoel creëert en houdt.
Meer informatie
Meer tekst volgt

Optimaal benutten van persoonlijke kwaliteit

De kracht van eenieder optimaal benutten maakt het succes groter. In deze powertalk wordt belicht hoe de inzet vrouwelijke kwaliteiten leidt tot een prachtig netwerk. Lessons learned!
Meer informatie
 

Opvallen in de menigte

Hoe krijg je als advocaat 30.000 actieve volgers op sociale media? En waarom zou je dat willen? Hoe converteer je deze volgers naar cliënten en wat voor type cliënten krijg je dan eigenlijk?
Meer informatie
Meer informatie volgt

Laagste uurtarief is niet de beste oplossing

In deze powertalk wordt de mythe doorbroken dat focus op lagere uurtarieven leidt tot goedkopere oplossing.
Meer informatie
Veel inkopers kijken vooral naar het laagste uurtarief. Bij volledig gelijke kwaliteit is dat inderdaad verstandig. In alle andere gevallen niet (en dat is de overgrote meerderheid). Hoe kan het anders?

Impact door blockchain

Hoe zal blockchain de advocatuur veranderen? In deze powertalk wordt zowel het begrip duidelijk als de impact die het zal hebben op de advocatuur. Spoiler alert; het zal niet alleen goed nieuws zijn.
Meer informatie
 

Sprekers

We danken onze sprekers die de aanwezigen hebben geinspireerd en vermaakt met krachtige presentaties. De zeer diverse sprekers, grotendeels afkomstig uit de praktijk zelf, zijn inspirerend en onderscheidend, een voorbeeld voor collega’s door hun uitgesproken visie op hun vak. Zij staan voor de kracht van verbinding, worden als vernieuwend gezien in een doorgaans traditionele markt. Zij delen hun kennis vertellen over de persoonlijke keuzes die ze op hun vakgebied hebben gemaakt waardoor ze zich weten te onderscheiden.
Dries Beljon

Dries Beljon

Advocaat en co-founder van LEAN LAWYERS

Meer informatie
Geïnspireerd door het boek The LEAN Startup begint Dries in september 2016 samen met zijn compagnon Paul van den Berg LEAN LAWYERS. Het kantoor heeft een duidelijke visie op hoe de (juridische) dienstverlening zich gaat ontwikkelen en groeit in anderhalf jaar tijd van 2 naar 13 medewerkers. “Focus op innovatie en het continue creëren van toegevoegde waarde voor relaties. Law made simple noemen wij dat. Niet meer, niet minder
Leonie van de Grinten

Leonie van de Grinten

Strafrechtadvocaat en eigenaar bij MSTRS

Meer informatie
Leonie van der Grinten bekend als Meester Leonie, met o.a. meer dan 30.000 volgers op Facebook is het gezicht achter MSTRS, een nieuw online advocatenplatform voor ZZP-advocaten. MSTRS. heeft als doel het recht toegankelijk te maken gericht op particulieren en advocatenkantoren op zoek naar een zelfstandig gevestigde advocaat. Het doel van MSTRS. is enkel om de juiste advocaat bij de juiste opdracht te krijgen. Omdat advocaten een vast bedrag per jaar betalen is deze werkwijze goedgekeurd door de Orde van Advocaten.
 Sandra van Heukelom-Verhage

Sandra van Heukelom-Verhage

Advocaat partner bij Pels Rijcken

Meer informatie
Sandra van Heukelom-Verhage leidt het team Digitale Transformatie, dat prijswinnende innovaties op het gebied van blockchain, smart contracts, data, artificial intelligence en fintech juridisch begeleidt. Zo won MijnZorgLog, waarvoor Pels Rijcken het eerste Juridisch Innovatiecertificaat uitreikte, de Computable Award 2017. Het Whitepaper ‘Juridische aspecten van blockchain’ werd bekroond met de PON Essay prijs 2017. In twee jaar tijd is het team Digitale Transformatie gegroeid tot een volwaardige sectie met een make it happen-mentaliteit. Sandra schreef, als voorzitter van de Stuurgroep van de Dutch Blockchain Coalition, het rapport ‘Smart contracts als specifieke toepassing van de blockchaintechnologie’.
Vivien Rorsch

Vivien Rorsch

Cassatieadvocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en Chairman bij The Fipe

Meer informatie
Vivien Rörsch is cassatieadvocaat en een Copyright Fanatic. Een klankbord voor experts in het intellectuele eigendomsrecht. Haar tips over hoe je vrouwelijke kwaliteiten inzet als onmisbare kracht zijn meer dan bruikbaar, net als haar ideeën over de gedroomde samenwerking.
Hans Schuurman

Hans Schuurman

Partner bij Law4ce

Meer informatie
Drs. Hans Schuurman is de grondlegger van Law4ce in 2013. Als ervaren Adviseur en Interim Manager op het gebied van Winst- en Efficiëntieverbetering, geeft hij praktische handvatten om kosten te verlagen, lekkage in de omzet te verminderen en geld sneller te incasseren. Hans volgt de ontwikkelingen binnen de advocatuur op de voet en implementeert procesverbeteringen die leiden tot efficiëntieverbetering, zoals Legal Lean en Legal Project Management.
Sjoerd van der Velden

Sjoerd van der Velden

Mede-oprichter en eigenaar van Bruggink & Van der Velden Advocaten Belastingadviseurs

Meer informatie
BvdV is gebaseerd op de ideeën van de Braziliaan Ricardo Semler (beter bekend als SEMCO-stijl). Vrijheid en verantwoordelijkheid voor álle medewerkers en een goede balans tussen werk en privé. Het draait om autonomie, vakmanschap en zingeving. Het kantoor is B Corp gecertificeerd. B Corp staat voor Benefit Corporations: ‘s werelds duurzaamste bedrijfsnetwerk. Sjoerd behoort tot de initiatiefnemers van Social Impact Factory Utrecht: de landelijke hotspot voor sociaal ondernemen. Samen met alle kantoorgenoten blijft Sjoerd op zoek naar vernieuwing.
Ruud Verduin

Ruud Verduin

Oprichter en Managing consultant van Smart Connections

Meer informatie
Ruud Verduin is expert op het gebied van customer engagement en customer relationship management (CRM). Hij heeft een frisse kijk op hoe je waardevolle klantrelaties ontwikkelt in een tijd waarin loyaliteit steeds minder vanzelfsprekend is. Graag deelt hij zijn ervaring hoe je als organisatie strategisch én praktisch kunt omgaan met de razendsnelle ontwikkelingen in marketing en verkoop.
Timo Schrama

Timo Schrama

Partner bij Law4ce

Meer informatie
Timo Schrama is een ervaren adviseur en projectmanager voor de professionele dienstverlening. Hij adviseert advocatenkantoren over nieuwe manieren om slimmer te werken. Dit gaat vaak over het goed introduceren en inzetten van digitalisering en over nieuwe manieren om het werkproces vorm te geven.
Murk Vlietstra

Murk Vlietstra

Dagvoorzitter - Adviseur commerciële vernieuwing bij M Venturing

Meer informatie
De afgelopen zes jaar was Murk de marketing manager van Van Benthem & Keulen, zijn stem kent u waarschijnlijk al van de vanDienst commercials op BNR. Voor de VBK Transitie App heeft hij de prestigieuze Computable Award in ontvangst mogen nemen, een unicum voor de advocatuur. Hij richt zich als interim manager en sparring partner voor commerciële vernieuwing op marketing, sales & innovatie in de advocatuur. Met plezier leidt hij u door deze inspirerende dag met de focus op één getal: 48!
Julius Scholten

Julius Scholten

Gastheer van het seminar - Partner bij Law4ce

Meer informatie
Mr Julius Scholten businesscoach voor advocaten. Organisator van commerciële netwerken in de juridische markt. Advocaten moeten zich beter positioneren. Alert zijn op nieuwe concurrenten in een snel veranderende markt! Noodzaak om verschil in waarde, prijs en onderscheidend vermogen aantoonbaar te maken! Wat maakt een advocaat uniek, hoe blijf je de concurrentie voor? Julius Scholten helpt advocaten bij deze strategische vraagstukken.

De sponsoren van dit seminar

Law4ce

Law4ce is de drijvende kracht achter dit seminar. We doen dit vanuit onze passie om mensen te verbinden in de juridische wereld. Law4ce werkt aan vernieuwing en verbetering van de bedrijfskundige aspecten van de juridische dienstverlening. Dit kan in adviesopdrachten, interimverband of in trainingen. Law4ce biedt ook een netwerk van geselecteerde zelfstandig professionals, advocaten, juristen, advocatenkantoren die met elkaar op verschillende manieren en in diverse gelegenheden kennis uitwisselen. Vaak door dialoog, innovatietafels of 1 op 1 contacten.

Legal Business World

‘Verbinden door het delen van Kennis’ LegalBusinessWorld richt zich op alle spelers die actief zijn in het juridische segment door het delen van kennis & informatie over ‘the business of law’. Het biedt een podium om te communiceren, te leren en kennis & informatie te delen. Dit met een website en bijbehorend eMagazine gericht op onderwerpen als groei, innovatie, strategie, Legaltech, nieuwste inzichten met redactionele publicaties. Er is een nationale versie én een internationale versie.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer’s Legal Software tak biedt juridische professionals betrouwbare software en services die expertise en gespecialiseerde technologie combineren. Toonaangevende producten zijn o.a. effacts en Kleos. Kleos is praktijkmanagementsoftware ontwikkeld door en voor advocaten en is al meer dan 30 jaar de Europese marktleider op dit gebied. Deze cloud-based software is speciaal ontworpen om het werk bij zowel grote als kleine advocatenkantoren gemakkelijker te maken. Kleos beschikt over alle benodigde functionaliteiten voor de dagelijkse praktijk, met onder andere dossierbeheer, tijdregistratie, facturatie en rapportering. Dankzij ons exclusief portaal voor bestandsuitwisseling en onze apps, kunt u overal werken en real time samenwerken. Uw gegevens worden beschermd door continue back-ups in onze sterk beveiligde privé-cloud

Company Info

Precies weten wat er speelt bij uw zakenrelaties, wanneer u wilt? Realtime inzicht in verkoopkansen en bedrijfsrisico’s bij organisaties met wie u zakendoet? Met Company.info Online krijgt u direct toegang tot de meest complete, betrouwbare en actuele informatie, zakelijk nieuws en voorspellende inzichten over alle bedrijven en haar bestuurders in Nederland.

Equrius

EQURIUS is een executive search bureau dat voornamelijk actief is in de legal markt en daarbinnen met name ervaren professionals werft voor advocaten- en notariskantoren. Daartoe spreken wij wekelijks ervaren medewerkers en partners. Onze klanten zijn meestal grote, middelgrote of kleine niche kantoren in heel Nederland maar vooral gevestigd in de Randstad, midden Nederland en Brabant. Wij zijn oprecht nieuwsgierig en nemen de tijd voor opdrachtgever en kandidaat. Geloven niet in de korte klap maar doen ons werk grondig. Doelgericht, vertrouwelijk en met kennis van uw bedrijf, uw cultuur en uw markt. Zo werken wij doelgericht naar een treffend resultaat: de juiste man of vrouw op de juiste plaats. EQURIUS doeltreffend in search en selectie

Balieplus

Dagelijks helpt Balieplus advocaten efficiënt ondernemen, omdat wij geloven dat de expertise van een advocaat het best tot zijn recht komt als hij verder niks aan zijn hoofd heeft. Dat betekent dat we goed nadenken over alles wat u nodig heeft om uw kantoor te runnen. Die diensten en producten hebben we op een rijtje gezet en bieden we voordelig aan via zorgvuldig geselecteerde partners.

Bilderdijk Academie

De Bilderdijk Academie biedt inhoudelijk sterk onderwijs aan, verzorgd door ervaren docenten die academische diepgang koppelen aan praktische ervaring. Zo bieden wij een platform met diverse leeractiviteiten en stimuleren wij kennisontwikkeling optimaal. De Bilderdijk Academie is erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten en is een initiatief van Van der Feltz advocaten te Den Haag.

ABN Amro

De zakelijke bank van ABN AMRO ontwikkelt zich tot een sector bank. Dat betekent dat wij een belangrijke rol toekennen aan sectorkennis. Daarom hebben wij als bank een visie op de sector zakelijke dienstverlening en de advocatuur. Advocaten zijn voor ons – net als accountants- belangrijke intermediairs waarmee wij langdurige relaties willen opbouwen. Sectorkennis heeft betrekking op twee belangrijke aspecten van de sectorbank. In de eerste plaats zijn wij er van overtuigd dat meer kennis over klanten leidt tot betere behoefteherkenning van klanten en dus een betere relatie. In de tweede plaats is het inschatten van risico een belangrijk onderdeel van ons werk. Sectorkennis geeft ons meer inzichten in toekomstige risico’s. Dit event is een mooie gelegenheid om met onze klanten en prospects in discussie te gaan over de toekomst en onze toegevoegde waarde als sectorbank te laten zien.

Spies & Spreken

Anne Spies spreekt graag, maar kent ook de kwaliteit van stilte. Ze is presentatiecoach en sinds 2006 eigenaar van Spies&Spreken. Zij begeleidt al jaren sprekers door middel van training en coaching. Anne werkt met iedereen, jong, oud, en kent de academische, medische en juridische wereld van binnen en van buiten. Anne danst, spreekt, etst, beweegt, inspireert, is scherp en positief. Een trainingsdag met haar is intensief en hard werken. Werken met Anne betekent verbondenheid met jezelf en met je gehoor. Vrijuit leren spreken, met aandacht voor je stem, melodie, volume en houding, afgewisseld met levendige praktijkvoorbeelden en een beetje theorie. Anne bemoedigt, vraagt door en werkt graag samen jou en haar zwerm samenwerkers.

Advocaatscore

Advocaatscore is reviewsoftware waar inmiddels meer dan 1100 advocaten gebruik van maken. Reviews zijn anno 2018 niet meer weg te denken. Waar het begon met o.a. Booking.com zie je nu een enorme groei van het delen van ervaringen in de dienstverlening. Advocaten gebruiken de software enerzijds om inzichtelijk te krijgen hoe ze presenteren, anderzijds om potentiele cliënten te overtuigen van hun kunnen. Een koppeling met Google zorgt tevens voor een betere vindbaarheid.