Concrete tips voor het gebruik van LinkedIn

  1. Let op dat je hoofdactiviteit als eerste vermeld staat. In LinkedIn kan je tegenwoordig alle velden schuiven. Als je opeens een nieuwe activiteit erbij hebt staat deze bovenaan. Dat is niet altijd even handig.
  2. Contactgegevens. Dit klinkt voor de hand liggend maar blijkbaar wil niet iedereen benaderd worden. Laat staan dat een telefoonnummer wordt vermeld. Dat kan echt beter.
  3. Je websitevermelding is ook voor de hand liggend. Check even of je de juiste link hebt gebruikt. Ik zie zo vaak professionele dienstverleners met een verwijzing naar hun oude website. Zonde!
  4. De foto, zorg dat deze recent is en waar je helder en duidelijk op staat. Neem even de tijd om een goede foto te zoeken of beter maak er een. De foto hoeft niet gelijk te zijn op alle sociale media maar zorg er wel voor dat het niet al te veel verschilt. En op linkedIn liever niet met handen in het gezicht (dat straalt onzekerheid uit). Laat zonnebrillen en attributen indien ze niet bij je werk horen ook achterwege.
  5. Je profiel is persoonlijk en geeft niet alleen aan waar je werkt en wat je functie is maar vooral ook waarom je er werkt en wat je relaties hebt te bieden. Kortom een goede elevatorpitch kan geen kwaad.
  6. Als je vaker gevonden wilt worden start dan met bloggen op je eigen website, op die van anderen en als je instellingen op Engels hebt staan kun je ook gebruikmaken van LinkedIN Pulse om je kennis te delen. Bloggen is vooral handig in combinatie met aankondigen en reacties op Twitter.
  7. En natuurlijk wil je niet alleen maar gevonden worden maar ook conversie hebben om social media contacten om te zetten in betaalde contracten. Dus niet alleen zenden maar ook reageren op anderen.

Handige LinkedIn links

Met dank aan: Tim Queen hierbij een lijstje met handige LinkedIn urls:

Kies je klanten

Weet wie je klanten zijn

Een goede foto maakt het verschil

Zorg dat je zichtbaar bent. Kies je foto die bij je past ongeacht het medium.

Doe de SSI Check

Meer rendement LinkeIn

Start met Bloggen en Twitter maar vergeet niet om ook contact te leggen!

Interesse

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp meer wilt weten, neem dan contact met ons op.