Law4ce blogs

Wat heeft een advocaat aan Legal Projectmanagement

Wat heeft een advocaat aan Legal Projectmanagement

Al enige tijd wordt erover gesproken dat het anders moet in de advocatuur. Maar waarom moet dat eigenlijk?
In dit artikel wordt Legal Project Management (LPM) belicht vanuit het bedrijfskundig gezichtspunt. Waarmee verbetert LPM de werkprocessen tussen cliënt en advocaat en wat schieten de cliënt en het kantoor er in financiële zin mee op?

The guide for lawyers working with a budget

The guide for lawyers working with a budget

In this article we give a condensed guide on how to work within a budget. It is really possible to stay under your budget and increase your profitability! So here’s a guide on how to handle alternative fee arrangements and increasing your profitability.

Wat is jouw vakgebied

Wat is jouw vakgebied? Het is zomertijd, minder files op de weg, en de dagen, uren en minuten worden opeens anders benut. Dat betekent vaak even letterlijk afstand nemen van je werk. Met als gevolg dat je er ook even van een afstand naar kan kijken. Opeens tijd voor...

Innovatietafel Business Development

Innovatietafel Business Development

Wederom hebben we een schitterende locatie voor onze innovatietafel. Op 23 november zijn we vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur te gast bij Buren Legal in Amsterdam, aan de Zuidas, met Joost Quant als onze gastheer. Voor deze bijeenkomst zijn 15 plaatsen beschikbaar. Wat...

Voorbereid zijn op digitaal procederen

Voorbereid zijn op digitaal procederen

Digitaal procederen komt er aan – de rechtspraak is aan het innoveren. Ben je er klaar voor? In een middag in Utrecht hebben vier sprekers hierover hun inzichten en ervaringen gedeeld in een zeer levendige discussie

Is de Bitcon de juridische black swan

Is de Bitcon de juridische black swan

Blockchain technologie maakt traditionele overeenkomsten overbodig en voorkomt geschillen. De impact voor advocaten en notarissen kan behoorlijk zijn. In deze blog een makkelijk leesbare introductie met diverse voorbeelden.

Talent Management in de Advocatuur, geen oliebollen met appelflappen vergelijken

Talent Management in de Advocatuur, geen oliebollen met appelflappen vergelijken

Talent Management in de advocatuur. Het is een woelige wereld. De advocaten veranderen mee. T-Shaped. Bloggend. Netwerkend. Klantgericht. Ontwikkelen is daarbij belangrijk maar in de veeleisende advocatenpraktijk ook een uitdaging. Daarom adviseer ik om talent management op te pakken. Er zijn niet zoveel echte oliebollen in de advocatuur. Men is slim. En dus is talent management een mooi systeem. Laat iedereen zijn talent ontwikkelen. Focus dus op de positieve eigenschappen en maak die nog beter.

Agenda

16 april 2018 Business Development tafel bij Lexpo

Op 16 april 2018 zal de business development innovatietafel bij Lexpo worden gehouden. Het onderwerp wordt de komende weken bekend gemaakt. Een van de topsprekers zal aanwezig zijn bij deze innovatietafel.

23 november 2017 Innovatietafel Business Development

Bij Buren in Amsterdam vindt de innovatietafel business development plaats. Op uitnodiging discussieren business developers, advocaten en kantoordirecteuren over hoe je als kantoor je onderscheidend kunt en moet positioneren.

 

8 mei 2017 Innovatietafel Business Development

 

In een exclusieve setting wordt ‘s avonds bij Lexpo 2017 een innovatietafel gehouden over Business Development. Met Lisa Stepherd. Meer info

7-8 november 2016 LawTech Europ

Twee dagen Lawtech ontwikkelingen volgen in Brussel. Vorig jaar een groot succes, dus benieuwd naar de inzichten dit jaar.

website: www.lawtecheuropecongress.com

11 oktober 2016 - Law4ce actief in drie sessies bij PLEIT 2016

We zijn actief bij PLEIT 2016 in drie sessies. We spreken in twee sessies over efficiënter werken en legal projectmanagement en zijn voorzitter van de bijeenkomst tussen Casey Flaherty en ICT managers van advocatenkantoren. Meer informatie bij PLEIT.

September 2016 - Innovatietafel over Legal Project Management

Op 13 september 2016 organiseren we een nieuwe innovatietafel. Ditmaal over Legal Project Management, waarmee kantoren goed kunnen reageren op de vraag van klanten om efficiënter te werken, met behoud van de hoge kwaliteitsnormen. We zijn te gast bij Lexence in Amsterdam.

meer info

21 april 2016 - LEXPO Legal Innovation Event

Law4ce is partner van LEXPO, het Legal Innovation Event, met sprekers als Chrissie Lightfoot, D. Casey Flaherty, Chris Bull, Daniel Pollick, Richard Bejtlich en Ari Kaplan.

15 maart 2016 - Lezing Adocatie live

Lezing Advocatie Live

Hans Schuurman geeft op 15 maart 2016 een lezing op Advocatie live.

8 maart 2016 - British Legal IT Forum Londen

British Legal IT Forum Londen

Hans Schuurman is aanwezig op dit forum in Londen op 8 maart 2016. Als u vragen hebt aan hem over dit forum of informatie wilt weten, neem dan zeker even contact op.

26-27 oktober 2015 Lawtech Europe

LawTech Europe

26 en 27 oktober 2015 staan in het teken van bezoek aan congres bij LawTech Europe. Een samenvatting van ons bezoek aan dit congres is beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Timo Schrama.

1 december 2015 - Lezing invloed digitalisering op de advocatuur

Lezing invloed digitalisering op de advocatuur

Op 1 december geeft Timo Schrama een lezing over de invloed van de digitalisering van onze wereld op de advocatuur. De Juridische Hogeschool Fontys Avans heeft gevraagd om deze lezing om meer inzicht te krijgen wat digitalisering betekent voor hun studenten. Met name voor functie van paralegal.

Deze presentatie is gegeven via prezi.